onsdag 2 juni 2010

Det lönar sig ibland.

Jag förbannar er alla.

Idag, den 1 juni, 2010 var en dag i sorlighetens tecken. 
En dag då lärarnas sanna sidor kom fram. 
En dag då rektorerna handfallna såg på när elever fick sina minst sagt orättvisa betyg.

Hamid och Lasse,Vi glömmer aldrig. Vi glömmer aldrig när ni bestämde er för att låta era personliga åsikter komma ivägen för erat objektiva tänkande. När ni gömde er bakom andra lärare för att få stöd. Och ni andra lärare, vi glömmer inte hur ni gadda ihop er och försökte skydda varandra.För vadå, om jag får fråga? Från oss "farliga" elever som vill ha ett rättvist bedömt betyg? Nä, fy skäms på er. Gör om, gör rätt. Ni är lärare för i helvete!

Fysik,27=VG
Jag, 28= G

Hur kunde detta hända?

********************************

Rektor A och Rektor G säger: "Vi kan inte göra något, utan vi kan bara säga hur vi skulle bedöma. Vi har inte rätt att lägga oss i lärarnas bedömning.

Om ni inte kan göra något åt lärarna som ni anställer, vem ska? Har ni ingen makt? Försöker ni på allvar pracka på oss denna koskit? Att ni inte kan göra något?

Rektor G säger: "Om en lärare säger något borde det väl ändå finnas sanning i det, för jag menar,vem är mest kompetent av er två? "

Om en elev får vg på fyra prov av fem men ändå fär G i kursen, vem har gjort fel? Läraren såklart. Och för att veta detta behöver man knappast ha en utbildning. Försöker du säga att vi är inkompententa bara för att vi är elever? Kan det inte för engångsskull vara så att en lärare har gjort fel? Nä, Gud förbjude.....

Rektor A: "Jag tycker inte att man ska bedöma allt utifrån nationella"

Ändå så får vi en franskalärare vid namn Micke, som sa själv klart och tydligt med egna ord, som man absolut inte kan missförstå: "Jag bedömer enbart på nationella. Det andra spelar ingen roll."
Och du som rektor sitter och säger en helt annan sak. Vad ska man som elev göra då? För nu uppstår en situation där allt är en salig röra. Borde inte du som rektorn kunna säga till läraren?

Jag: Hur kan man ha en lärare som inte följer skolans riktlinjer, det om något borde ni väl ändå kunna göra någoting åt?

Rektor A och G sitter där tysta, sedan börjar de babbla en massa nonsen om hur de skulle ha bedömt.
För sista gången, vi vill inte veta! Skärp er bara, ta er själva i kragen och red ut denna soppa.

Update:  Tillslut, efter en massa tjafs hit o dit så gav de upp. Thank God.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar