tisdag 19 oktober 2010

Dubai part 1

Detta inlägg skrev jag runt 13 Augusti kl 01:47. Satt i vår hotell-lägenhet och försökte beskriva min resa till Dubai så jag sparade detta i utkastet så länge o jaaa, idag är det väl dags o publicera den kanske?

13 Augusti, 01:47

Är i Sharjah just nu som är ett annat emirat  beläget precis vid Dubai. Låt mig säga en sak, Sharjah slår Dubai med hästlängder. Tror nog inte att så många vet något om de andra emiraten som t ex Abu Dhabi eftersom att Dubai alltid är i centrum. Detta land rent generellt är helt underbart. Ord kan inte beskriva.  
Förenade arab emiraten.


Moské
Arkitekturen
Så vackert! Byggnad efter byggnad fascineras man. Inte ett dugg likt Sverige där allting ser så himla tråkigt ut  i jämförelse. Finns inga riktiga byggnader här i Sverige. Eller inga som är värda och nämnas...

Maten
Är billig och god.  Fast det beror ju på vart man väljer och äta. Ett plus i kanten är alla dessa amerikanska kedjor som inte finns i Sverige. Baskins and Robins, Dunkin' doughnuts, Coldstone, och Kentucky Fried Chicken. Det är  farliga grejer. Speciellt Starbucks och deras "Chocolaty chip cream frappuccino". Wow!

Omgivningen
Fin moské
Om maten och arkitekturen tog mig med storm, gissa då vad människorna och miljön gjorde då! Jag är fortfarande helt hänförd. Miljön och omgivningen var förtrollande. Palmer,sandstränder osv .Det var ovanligt fräscht här. 

Vi bör ej glömma att även om allt är lyx och glamouröst så finns det en baksida till allt. Och här kunde man tydligt se den. Det gjorde ont och se alla dessa människor som verkligen kämpade för att kunna tjäna en krona eller två. Vissa av dessa människor hade lämnat sina familjer bakom sig för att kunna försörja dem hela vägen från Dubai.  Många av dessa var från Pakistan och Indien. Ibland kändes det som att man var i Little India. Två flugor i en smäll ju. Åker till ett land och får uppleva flera olika kulturer. Folk här var snälla och bäst av allt var att det var en mix av nationaliteter. Ingen tittade konstigt på en. Det var en skön känsla. Kände mig hemma fast ändå inte. Saknade Sverige något otroligt. Spenderade ca 60 dagar därbortaFlygplatsen, FÖRSTA bilden!

Victoria's Secret<3


,

Part två kommr

2 kommentarer:

 1. Amal nu har jag äntligen hittat din blogg! Räkna med en trogen läsare ;D <3

  SvaraRadera
 2. Sharjah är underbart! Vad härliga bilder..det verkar som att ni hade en riktigt skön resa! :)

  Min första kväll i Dubai grät jag för jag fick påminnas om alla gästarbetare som höll på att jobba på alla byggnader under hemska arbetsomständigheter, skitlön om någon alls, hemlöshet och allt möjligt. Hur de rika araberna exploaterar fattigare människor på det sättet.

  Visst får de en chans att försörja sig själva och familjerna hemma i Bangladesh, Pakistan och Indien genom att få slavjobben i Dubai, men de där rika araberna har pengar att ge och de gör inte det. Gästarbetarna, många av dem, köper även sex av många prostituerade kvinnor där, blir HIV-smittade och åker sedan hem till sina familjer och smittar sina fruar. Fruktansvärt. Det har funnits research om detta..

  Jag blev så påverkad min första kväll i Dubai att jag bröt ihop. Jag var 16 år hehe och en aning känsligare kanske...men om jag ska va ärlig hade jag nog brutit ihop oavsett ålder. Sånt där är bara så galet makabert.

  Annars var Dubai, Sharjah och Fujairah underbara emirater allihop som jag besökte :)..fanns mycket att göra. God mat ;)..och let's not forget the wonderful heat...

  SvaraRadera