onsdag 22 december 2010

Frusna tår, pizza och lite efterrätt

Igår var en allldeles skön dag trots det kalla vädret. Vi hade julavslutning som sagt och den var ju helt okej. Först samlades man i ljushallen för en konsert och den var så mycket bättre än förra året.  Förr kunde man inte ens höra när de sjöng eftersom att instrumenterna överröstade hela grejen. Konserten avslutades med några sånger från våra lärare. Var underhållning på hög nivå kan jag säga. Undrar hur de beter sig på sina "julfester" när inga elever är omkring?

Efter samlingen drog de flesta åt sitt håll men jag och några andra tjejer från klassen ville hitta på något. Så vi bestämde oss för att hitta något trevligt ställe och äta på så vi styrde kosan mot T-centralen. Väl där försökte vi hitta något bra ställe. Jag föreslog Pizza Hut-buffén som ändå har lite allt möjligt och är billig , men nej, det förslaget röstades ner  så vi valde att promenera längs Drottninggatan och se vart den KALLA vinden förde oss. Vi gick förbi ställe efter ställe, café efter café men inget föll det kräsna sällskapet i smak. Nofa ville gå på en "stadpromenix" som hon så fint uttryckte det i det dödliga vädret. Snacka om att alla hade mord i blicken när hon sa det. Vem fan vill gå på promenad i detta väder?
 Efter att ha gått ett tag  var vi snart framme vid Gamla stan,vid riksdagen. Fortfarande inget bra ställe. Vi hamnade i Gamla stans små gränder och såg en massa små pubar och brittiska restauranger. Påminde ganska mycket om en liten engelsk by som i Eastenders och Hem till gården osv. Var ganska fint men att äta på en pub verkade definitvt inte lockande. Så efter att ha promenerat  runt i ca 45 min kom Noor på att vi kunde äta på Vapiano. "JA!" sa vi alla kör, helt lyckliga efter att ha gått runt och runt. Vid det här laget var alla helt kalla och att gå längs vattnet och känna iskalla vindar i ansiktet gjorde inte saken bättre.

När vi kom in i Vapiano, gissa vad alla beställde?
*trumvirvel*
PIZZA!
Detta innebar att vi promenade runt i en timme för vad? Pizza, något som jag hade föreslagit redan inne i tunnelbanan vid t-centralen. Långt innan denna hemska promenad. Och plus att Nofa fick sin stadspromenad efter allt! Hahaha var helt irriterad. Men vår lunch var trevlig och Vapiano var ett fint ställe. Har velat äta där flera gånger så det satt perfekt. Efter Vapiano, villa Nofa gå till ett Café vid lilla torget. Hon ville gå dit enbart för att det hete Café Nova och påminde om hennes namn, Nofa. Okej......

Vapiano
Noor, Malin, Julia
Nofa, Victoria och jag

1 kommentar: